top of page

TTA ON TOUR: CLINIC IN BELGIË


Afgelopen weekend zijn Stijn van de Pavert & Steyn Akkerman afgereisd naar Genk in België. Hier gaven zij een zaal clinic aan de talenten van 'Street Legends Genk" een academy welke gerund wordt door William Vannes (trainer/onderbouw coördinator bij Belgische profclub Sint-Truidense VV). Het werd een dag vol leerzame ervaringen.


De reis naar Belgisch Limburg begon al vroeg: rond 06:00 uur vertrokken de trainers richting Genk. De eerste activiteit stond gepland in de hallen van het SportinGenk complex, een zeer moderne accommodatie waar allerlei sporten beoefend kunnen worden.

De Clinic stond in het teken van reactievermogen en aanpassingsvermogen.

Voor het reactievermogen hadden wij een vorm ingericht waarbij gebruik gemaakt werd van speciale LED-pods; spelers dienen zo snel mogelijk om zich heen te kijken en de pod aan te tikken. Voor het aanpassingsvermogen hadden wij een vorm met 3 verschillende regels, zo moesten de spelers elke keer goed nadenken en/of schakelen wanneer ze in een bepaalde zone kwamen. De groepen bestonden uit talenten van 8 t/m 12 jaar, het meerendeel is speler van Belgische profclubs KRC Genk en STVV.

De spelers van 'Street Legends' werken hard tijdens de reactievorm met de LED-pods, olv Steyn Akkerman (rechts)
Na de 2 toffe clinic rondes, zijn wij met de U10 van Street Legends afgereisd naar Bilzen waar een 5v5 toernooi gespeeld werd tegen andere clubs & academy's. Groot verschil met de Nederlandse spelvormen: er waren andere regels, kleinere velden en kleinere doelen, waardoor het tempo van de wedstrijden enorm hoog lag. Uiteindelijk behaalde het U10 team de 3e plaats, een mooie prestatie.Het U10 team tijdens het toernooi in Bilzen, hard aan het werken om een goede wedstrijd op de mat te leggen.


SAMENWERKING STREET LEGENDS

Deze dag hebben wij als enorm positief en leerzaam ervaren. De TTA staf zal vaker reizen beleggen om zichzelf verder te ontwikkelen en laten inspireren.

Een mooi verhaal ter afsluiting: Deze dag is tot stand gekomen door de band die Steyn en William op hebben gebouwd de afgelopen jaren. Een band welke per toeval ontstond op een internationaal clubtoernooi in 2020 te Zieuwent (Nederland) hier zaten het team van HC&FC Victoria (Steyn) & STVV (William) gezamenlijk in de kleedkamer, waardoor beide trainers in gesprek raakte met elkaar. Na dit toernooi is er altijd goed contact onderhouden en over en weer gesproken over voetbal. "Toen William ons vroeg om een clinic te komen verzorgen bij zijn 'Street Legends Genk' hoefde ik daar geen seconde over na te denken" zegt Steyn. "Ik heb veel bewondering voor zijn passie voor het spel en zijn duidelijke visie op trainen en ontwikkelen" gaat hij verder.


Wij willen William, Luigi en Street Legends Genk enorm bedanken voor deze toffe samenwerking! In de toekomst zien we elkaar zeker een keer in Nederland!

vlnr: William Vannes, Stijn van de Pavert, Steyn Akkerman & Luigi Noviello.

bottom of page